U bent bezoeken nummer

 

Beste mensen,

 

Hartelijk welkom op de website van Luctor et Fermento het Wijngilde van Midden-Zeeland en omstreken. Fijn dat u er voor gekozen heeft om meer te weten te komen over ons Wijngilde. Ons Wijngilde is een gilde van ongeveer 100 mensen met grote belangstelling voor het maken van wijn en vooral het drinken er van. Ook het proeven van wijn, gemaakt door een medelid, is zeer in trek. Ons Gilde is opgericht in 1974 en bestaat in 2014 dus 40 jaar. Al die jaren heeft het Gilde zich ingezet om wijnen te maken met een steeds betere kwaliteit, hoewel, bij de laatste jaarvergadering van het Gilde kwam er nog een fles wijn boven tafel die in het stichtingsjaar is vervaardigd en die nog uitstekend smaakte. Nu zult u denken, bij wijn hoort druif, niets is minder waar. Als u denkt aan wijn kunt u ook denken aan vruchten zoals appel, braam, pruim, sleedoorn, vlier, aardbei , framboos ed. maar ook aan peterselie wortel, rode biet, suikerbiet en zelfs thee. Eén van de leden heeft in 2012 een eerste prijs behaald met zijn theewijn, met tevens het hoogste aantal punten van de keuring en u zult begrijpen dat alle aanwezigen juist deze wijn graag wilden proeven. De fles bleek te klein en de wijn was van excellente kwaliteit.

Naast het maken van wijnen van druif, vrucht en in alle niet voor de hand liggende samenstellingen organiseert het Gilde vele activiteiten voor de leden en toekomstige leden . Beginnend met de laatste groep wordt er jaarlijks een beginnerscursus georganiseerd met als doel mensen te interesseren voor het maken van wijn en in het lidmaatschap van ons Gilde. Daarnaast zijn er thema-avonden over het maken van bijzondere wijnen, ziektes en gebreken in wijn, werken met bijzondere gisten, zuren, voeding enz. Verder is er een gezamenlijke inkoop van wijnbenodigdheden en materialen, lenen wij gereedschappen uit en maken we samen appel, en perensap voor de wijnbereiding. Ook zijn er gezellige avonden met een BBQ, een kerstdiner en elke twee jaar een reisje naar een professionele wijnmakerij, een wijngaard of een bevriend Gilde o.i.d.

Is uw belangstelling voor ons Gilde gewekt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen of kom een avondje de sfeer proeven bij een activiteit ( zie daarvoor onze activiteitenkalender)

 

Namens het bestuur, Wim Mulder (voorzitter)