• Inloopavond

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle

    Waar gaan we over praten.. Bij bottelen wil je ook weten/bepalen hoelang je de wijn kunt bewaren. Dit hangt o.a. af van de bescherming (hoeveel sulfiet, taninne/zuur) de wijn heeft. Dus donderdag gaan we meten (en rekenen).Daarnaast zijn er altijd wijnen die vlak na de gisting toch niet zo goed ruiken, vaak is daar in […]

  • Kerstdiner

    Mozeskerk Noordstraat 5, Kapelle, Nederland

    Aan ieder die aanstaande vrijdag, 15 december, aanwezig is bij het kerstdiner nog even alles op een rijtje:De locatie is de Mozeskerk, Kapelle-Biezelinge. Het adres is Noordstraat 4, 4421JV Kapelle. De ingang zit links van de kerk. Parkeren op de fiets kan naast de deur, met de auto is er te weinig gelegenheid om voor […]

  • SAM open

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle
  • Geannuleerd Inloopavond

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle

    Op deze datum geen “Stammtisch” !! Een gelukkig 2024! En dat het een goed wijnjaar mag worden..(Maar ik heb nog nooit een wijnboer horen zeggen dat zn nieuwe wijn slechter is..)

  • SAM open

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle
  • Inloopavond

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle

    Zuur meten, ehh..hoe was dat ook alweer… J Op verzoek, en omdat je het niet zo vaak thuis doet, gaan we het hebben over zuur meten en evt. zuur correcties. En oefenen: dus heb je een eigen wijn en wil je zuur (etc.) meten breng die dan mee.Heb je zelf een zuurmeet setje en wil […]

  • SAM open

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle
  • Inloopavond

    Gildehuis Vroonlandseweg 140, Kapelle

    Komende zaterdag 9 maart, is de 1e dag van de cider workshop…. Als je champagne flessen gebruikt kan je na de 2e gisting de “droesem” verwijderen waardoor je een schone cider zonder bezinksel in de fles hebt. Aanstaande donderdag tijdens de “Stammtisch” behandel ik hoe je zelf deze “Méthode traditionelle” kan toepassen op de cider. […]

  • Ciderworkshop 2024 (dag1)

    Appelpersdag locatie Oostweg 17, Kapelle

    Eerst horen we een theoretische uitleg over de cider en de werkwijze. Vervolgens gaan we die ochtend sap maken en op gist zetten.